Svarta Fåret

 

www.svartafaret.se

Flera av våra mönster kommer från ett av Sveriges största och mest välrenommerade varumärken inom garn och broder - Svarta Fåret!

Svarta Fåret AB är ett grossistföretag inom garn och broderi, med basen i Lindome utanför Göteborg. Företaget startades 1992 och är idag ett välkänt och etablerat varumärke över hela Sverige. Med över 300 butiksåterförsäljare och produkter i flera ledande postorderföretag känner du säkert igen deras välkända logga!

Svarta Fåret AB producerar årligen hundratals nya mönster inom broderi, där vi har nu har förmånen att kunna presentera ett antal bonadsmönster för dig!

Gå in i ”The Folklore Factory” och designa Din egen ”Svarta Fåret” – bonad!

 

Svarta Fårets korsstygnsmönster

Nyström
Nyström
 
White Christmas
White Christmas
 
Hesselgren

Detta bonadsmönster med blåklint, Östergötlands landskapsblomma, har vi döpt efter Kerstin Hesselgren – en pionjär inom arbetet med jämställdhet i Sverige.

 
Rosengård

Prästkragen är Skånes landskapsblomma. Skåne och i synnerhet Malmöstadsdelen Rosengård har haft stort betydelse för en av vår tids största fotbollsspelare: Zlatan!

 
Sonya

Ett broderimönster med hjärtan till Sonya Hedenbratts - ”Göteborgs Doris Day” - ära.

”Låt hjärtat va´ me´. Glöm för all del inte de´… ”
 
Moraeus

Ett bonadsmönster som andas allmoge och kurbits för självklart tankarna till Dalarna. Vem representerar inte detta landskap bättre än vår allas Kalle Moraeus?
 
Monica Z

Ett mönster med lingonris förde tankarna till Monica Zetterlund, som beskrivits som "ett lingonris i ett cocktailglas".